Site Overlay

Per què Fortifeble?

L’aprenentatge basat en jocs s’està convertint a poc a poc en una eina educativa innovadora, motivadora i altament eficaç. La introducció de les aplicacions web i mòbils en aquest camp ha estat un dels motius de la seva ràpida expansió. Malauradament, el català no té molta presència dins aquest àmbit, i són poques les eines tecnològiques de què disposen el docents de llengua per tal d’emprar aquesta metodologia a classe.

D’aquesta constatació va sorgir la idea de crear Batalla gramatical, un joc pensat per ser jugat dins una classe emprant els mecanismes de gamificació propis del joc de rol, però adaptat a l’ensenyament de continguts gramaticals en llengua catalana.

El joc s’inspira en una de les tendències actualment predominants al món dels videojocs: la dinàmica anomenada Battle Royale o tots contra tots. En el cas de Batalla gramatical, s’empra aquesta forma de joc altament reconeixible pels adolescents; però es transforma el seu component de competició individualista d’estètica bèl·lica en una paròdia enfocada cap a l’aprenentatge cooperatiu, tot pervertint l’estètica i objectius dels jocs del gènere shooter per dur-los cap al joc de rol.

Sinopsi

Els alumnes d’un institut de secundària parteixen de viatge d’estudis. Han trobat una agència que els ha fet un pressupost molt barat. El que no s’esperaven és que, en arribar al destí, l’avió no aterraria, sinó que haurien de tirar-se en paracaigudes. Tampoc saben on són. Han caigut a una petita illa desconeguda enmig de la mar. Cercant a internet, descobreixen que potser han arribat a un lloc que només existeix als llibres de gramàtica: l’illa Normatilla. Però són allà i han d’aconseguir sobreviure. Per fer-ho, hauran de posar en pràctica els seus coneixements de llengua. Només aconseguirà guanyar el joc el darrer que quedi viu. I les armes que trobaran a l’illa no són de foc, sinó que disparen preguntes gramaticals.

Preus i compra

El joc és gratuït i de lliure descàrrega per als alumnes que, forçosament hauran de participar en partides creades pel professor. Actualment no es venen més llicències a l’espera de nou concepte de projecte.

On descarregar

Per jugar a Fortifeble, descarrega’l gratuïtament de l’Apple AppStore o de l’Android GooglePlay. Actualment no es venen més llicències a l’espera de nou concepte de projecte.

Tens dubtes? Contacta’ns

Fortifeble respecta escrupulosament la privacitat i les dades dels teus alumnes, ja que ells no han d’identificar-se amb cap correu electrònic per jugar, ni tampoc suposa cap cost per a ells. És el professor qui sol·licita la llicència, i pot crear les partides, a les quals els alumnes s’hi afegeixen introduint un codi generat per la pròpia aplicació.
L’aplicació no demana permisos a l’usuari, ni recull cap tipus de dades del telèfon dels alumnes.